CORONA UPDATE: Wij staan voor u klaar zoals u van ons gewend bent. Bekijk hier onze maatregelen (video).

Van Roosmalen. Dan kom je thuis.

CORONA UPDATE: Wij staan voor u klaar zoals u van ons gewend bent. Bekijk hier onze maatregelen (video).

Volvo Cars presenteert nieuwe hybride aandrijflijnen

Volvo Cars presenteert doorontwikkelde en nieuwe hybride aandrijflijnen voor het gehele modellengamma. Hiermee zet Volvo een nieuwe stap richting de geŽlektrificeerde toekomst van het merk.

Volvo heeft de bestaande T8 Twin Engine plug-in hybride aandrijflijn en de nog te introduceren T6 Twin Engine aanzienlijk verbeterd. Tegelijkertijd bevestigt het merk dat van elk model een plug-in hybride variant op de markt komt.

Nieuwe mild-hybrid aandrijflijnen

Volvo presenteert de komende maanden ook nieuwe mild-hybrid benzine- en dieselvarianten, die eerst hun weg vinden naar de XC60 en XC90. Bij deze aandrijfsystemen zijn de motoren gekoppeld aan het geavanceerde, kinetische remsysteem van Volvo, goed voor een 15% lager verbruik en uitstoot. Tevens krijgen deze geŽlektrificeerde aandrijflijnen de nieuwe typeaanduiding ‘B’. De nieuwe brake-by-wire technologie werkt samen met het kinetische remsysteem om het brandstofverbruik en de uitstoot van broeikasgas te verminderen. 

Productiecapaciteit uitgebreid

Geheel volgens de strategie heeft Volvo de productiecapaciteit uitgebreid om 25% meer Twin Engine-varianten te produceren. Daarnaast verwacht het dat de nieuwe ‘B’-aandrijflijnen de nieuwe standaard bij het merk worden. In 2025 moeten alle modellen met een geŽlektrificeerde aandrijflijn zijn uitgerust.

Doorontwikkelde T8 Twin Engine

Volvo introduceert op het grotere Scalable Product Architecture (SPA) platform nieuwe en doorontwikkelde aandrijflijnen. De doorontwikkelde T8 Twin Engine plug-in hybride aandrijflijn met vermogens tot 405 pk krijgt een nieuw accupakket en een brake-by-wire kinetisch remsysteem. Het rijbereik van de T8 Twin Engine – die verkrijgbaar is op de Volvo 60- en 90-serie - is met 15% vergroot.

Vernieuwde T6 Twin Engine

De doorontwikkelde T6 Twin Engine plug-in hybride aandrijflijn is ook gekoppeld aan een nieuwe batterij en het brake-by-wire kinetische remsysteem. Het rijbereik van de T6 Twin Engine uitvoeringen van de Volvo S60 en V60 is eveneens met 15% vergroot.

Nieuwe B5 en B6

De XC90 wordt ook verkrijgbaar met de nieuwe B5 mild-hybrid benzine- en dieselmotor. De XC60 wordt leverbaar met de B5 mild-hybrid benzine en de B4 mild-hybrid dieselmotor. De B5 wordt bovendien leverbaar met keuze uit voor- of vierwielaandrijving. 

Nieuwe T4 Twin Engine

De XC40 – gebaseerd op het Compact Modular Architecture platform – wordt verkrijgbaar met de T5 Twin Engine plug-in hybride aandrijflijn, terwijl de nieuwe T4 Twin Engine later aan het aanbod wordt toegevoegd.