• Officieel Volvo dealer sinds 1967
  • Een écht familiebedrijf
  • Maatschappelijk betrokken
  • Erkend duurzaam
  • Garantie op ieder product en dienst

Volvo Opties en Accessoires uitgelegd

Volvo opties en accesoires uitgelegd van roosmalen banner

Bij aankoop van een Volvo worden er verschillende namen en termen gebruikt die aanduiden waarmee de auto is uitgerust. Voordat u een auto koopt wilt u natuurlijk precies weten waarmee deze is uitgerust. Op deze pagina leggen we daarom aan u uit wat de Volvo opties en accessoires inhouden. Zo weet u precies wat u koopt.

Adaptieve cruisecontrol

De adaptieve cruisecontrol (Adaptive Cruise Control / ACC) kan u helpen om een gelijkmatige snelheid en een bepaald tijdsverschil ten opzichte van de voorligger aan te houden.

Advanced Stability Control

Als de auto over de kop mocht slaan, draagt de unieke dakconstructie bij aan de bescherming van de inzittenden. Het ROPS-systeem activeert dan ook direct de veiligheidsgordelspanners en de gordijnairbag biedt aanvullende bescherming voor u, de voorpassagier en de achterpassagiers aan de raamkant.

Apple Carplay/Android Auto

Maak slim gebruik van uw smartphone en integreer zijn bekende interface en functies in het middendisplay van uw Volvo. Voer gesprekken, schrijf berichten, geniet van muziek en navigeer eenvoudig met behulp van het touchscreen, de stuurbedieningsknoppen of de stembediening. De kabelverbinding via een extra USB-poort in de voorste middenarmsteun zorgt ervoor dat uw accu opgeladen wordt en u via het audiosysteem kunt genieten van een ultieme geluidskwaliteit. De smartphone-integratie ondersteunt de iPhone (5 of hoger) via Apple CarPlay en Android-smartphones (5.0 Lollipop of hoger) via Android Auto. Ga voor meer informatie naar: www.apple.com of www.android.com. Apple CarPlay en CarPlay zijn handelsmerken van Apple Inc. Android Auto is een handelsmerk van Google Inc.


⇱ Klik hier voor een demonstratievideo.

BLIS

Blind Spot Information (BLIS) dient om u te waarschuwen voor achterliggers en voertuigen schuin achter en naast u ter ondersteuning bij ritten in druk verkeer op wegen met meerdere rijbanen in dezelfde richting.
⇱ Klik hier voor een demonstratievideo.

City Safety

City Safety draagt bij aan een ontspannen rijervaring in langzaam rijdend stadsverkeer. Het kijkt constant of er stilstaande of langzamere voorliggers zijn en remt zo nodig automatisch om een aanrijding te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken. City Safety kan dag en nacht een dreigende aanrijding detecteren bij snelheden tot 50 km/h. Bij een snelheidsverschil tot 15 km/h ten opzichte van de voorligger kan een aanrijding worden voorkomen.

CleanZone

Met CleanZone kunnen alle inzittenden genieten van schone, gezonde interieurlucht. Het bewaakt instromende lucht en sluit de luchtinlaten van het interieur af wanneer schadelijke stoffen worden gedetecteerd. Een meervoudig filter verlaagt het aandeel aan stof, stuifmeel, deeltjes en chemische geurtjes. Op een warme dag ventileert de automatische CleanZone-functie efficiënt het interieur terwijl u de auto ontgrendelt, zodat u in een fris interieur instapt.

Connected Safety

Connected Safety kan via internet informatie uitwisselen tussen uw auto en andere voertuigen. Het systeem dient u om u te wijzen op een eventuele gevaarlijke verkeerssituatie later op de actuele weg. Connected Safety kan u in bepaalde gevallen waarschuwen, als een ander voertuig verder voor u de alarmlichten heeft geactiveerd of gladheid heeft gedetecteerd. De communicatie tussen voertuigen werkt alleen bij voertuigen die zijn uitgerust met Connected Safety en het systeem geactiveerd hebben.

Cross Traffic Alert

Cross Traffic Alert (CTA) kan u waarschuwen voor kruisend verkeer, als u achteruitrijdt met de auto. CTA is een aanvulling op Blind Spot Information (BLIS).

DAB+

Met de digitale radio kunt u genieten van Digital Audio Broadcasting (DAB) de standaard voor digitale radio in Europa. In landen met DAB-uitzendingen betekent dat meer radiozenders, een betere ontvangst en geluid van hoge kwaliteit.

Driver Alert Control

Driver Alert Control (DAC) dient om uw aandacht te trekken, wanneer de auto op een ongecontroleerde manier bestuurd wordt (omdat u bijvoorbeeld afgeleid wordt of bijna in slaap valt).

Dual stage passagiersairbag

Een aanrijding kan op ontelbaar verschillende manieren gebeuren. De een is krachtiger dan de ander. Om ervoor te zorgen dat de airbag zichzelf niet te ver opblaast bij een kleinere aanrijding is de dual stage airbag uitgevonden. Deze is in staat om zichzelf, afhankelijk van de kracht, geheel of gedeeltelijk op te blazen.

Dynamic Stability Traction Control (DSTC)

Het stabiliteits- en tractieregelsysteem, DSTC (Dynamic Stability & Traction Control), helpt u voorkomen dat de wielen doorslippen en verbetert de tractie van de auto.
Tijdens het afremmen kunnen de ingrepen van het systeem waarneembaar zijn in de vorm van pulserende geluiden. Tijdens het gas geven kan de auto langzamer optrekken dan u verwacht.

Hill Start Assist

Met Hill Start Assist kunt u vanuit stilstand bergop- of bergafwaarts wegrijden zonder dat de auto achteruit rolt wanneer u uw voet van het rempedaal naar het gaspedaal verplaatst. De remmen blijven namelijk korte tijd bekrachtigd wanneer u het rempedaal loslaat.

Intelligent Driver Information System

IDIS voorkomt dat de bestuurder onnodig wordt afgeleid als druk verkeer al zijn aandacht opeist. Een waarschuwingslampje voor een laag niveau van de ruitensproeiervloeistof wordt niet gegeven als de bestuurder net bezig is met links of rechts afslaan maar pas als de auto weer met constante snelheid rechtuit rijdt. Auto's krijgen als het ware menselijke trekjes doordat ze via de elektronica hoofd- van bijzaken kunnen onderscheiden en ons vervolgens op een geschikt moment informeren.

IntelliSafe

IntelliSafe is het rijveiligheidsconcept van Volvo Cars en bestaat uit enkele functies die u actief of passief kunnen helpen in uiteenlopende rijsituaties. Zo kunnen de functies bijvoorbeeld helpen om een bepaald tijdsverschil ten opzichte van voorliggers aan te houden, een aanrijding te voorkomen door u te waarschuwen en de auto te laten remmen of u te helpen bij het parkeren.

Keyless Drive

Met het Keyless Drive start- en vergrendelingssysteem is de auto te starten, vergrendelen en ontgrendelen zonder dat de transpondersleutel daarvoor in het contactslot hoeft te zitten. U hoeft de transpondersleutel alleen bij u te dragen in bijvoorbeeld een binnenzak. Het systeem maakt het bijvoorbeeld eenvoudiger om de auto te openen, wanneer u bijvoorbeeld uw handen vol hebt.

Pedestrian Protection System

Het Pedestrian Protection System (PPS) is een functie die bij sommige frontale aanrijdingen helpt om de gevolgen van een botsing van een voetganger met de auto te verzachten. Deze functie werkt doordat sensoren aan de voorzijde van de auto reageren bij sommige frontale aanrijdingen met een voetganger, waarop het achterste deel van de motorkap omhoog gaat.

Personal Car Communicator

Deze handige functie combineert starten zonder een sleutel met bidirectionele communicatie met uw Volvo. Hij kan aangeven of uw auto vergrendeld is en met de transponder op zak kunt u de motor starten en zowel de portieren ontgrendelen als vergrendelen. Wanneer u naar uw auto loopt, kan de Personal Car Communicator u waarschuwen of het alarm van de auto geactiveerd is en kan een extra zichtbare waarschuwing tonen als het binnen de laatste vijf minuten geactiveerd is.

Pilot Assist

Pilot Assist kan u helpen om tussen de zijmarkeringen te blijven rijden en een vooraf ingesteld tijdsverschil tot voorliggers aan te houden.

Private Locking / Privacy Locking

Wanneer u de auto voor service, bij een hotel en dergelijke achterlaat, hebt u de mogelijkheid om de functie Privacy locking te gebruiken om het dashboardkastje, de achterklep, de kofferklep of de achterbank te vergrendelen. De functie Privacy locking verschilt per model.

Rear Collision Warning

Rear Collision Warning (RCW) is een systeem dat u kan helpen om aanrijdingen van achteren door naderende achterliggers te voorkomen.

Red Key

Met deze afstandsbediening kunt u de maximumsnelheid en het audiovolume van de auto begrenzen en de Adaptive Cruise Control instellen op de grootst mogelijke afstand. Ideaal voor jongvolwassenen in uw gezin die net hun rijbewijs hebben gehaald. Deze rode sleutel komt ook van pas als u de auto afgeeft aan een parkeerwachter of achterlaat in een garage. De instellingen van de Red Key kunt u natuurlijk naar eigen inzicht aanpassen.

Rijbaanassistent

Op snelwegen, hoofdwegen en dergelijke helpt de rijbaanassistent het risico beperken dat u in bepaalde situaties onbedoeld de eigen rijbaan verlaat.

Roll Stability Control

Roll Stability Control (RSC) is een stabilisatiesysteem, dat het gevaar kan beperken dat de auto kantelt en over de kop slaat wanneer u bijvoorbeeld krachtig afremt of in de slip raakt.

Run-off Road Protection & Mitigation

De bescherming tegen bermongelukken helpt het risico beperken dat uw auto onbedoeld van de weg raakt door de auto in het gegeven geval actief weer de weg op te sturen.
Het systeem is actief in het snelheidsinterval 65–140 km/h (40–87 mph) op wegen met goed zichtbare zijmarkeringen/zijlijnen. Een camera tast de zijkanten en zijmarkeringen van de weg af. Als de auto de wegrand dreigt te overschrijden, stuurt de bescherming tegen bermongelukken de auto actief terug de weg op. En als stuuringrepen niet genoeg zijn om een bermongeluk te voorkomen kunnen ook remingrepen plaatsvinden. Wanneer u de richtingaanwijzers gebruikt, biedt de bescherming tegen bermongelukken geen assistentie in de vorm van stuurhulp of remingrepen. Als het systeem detecteert dat u er een actieve rijstijl op na houdt, grijpt de bescherming tegen bermongelukken iets later in.

Sensus

Sensus Navigation biedt een intuïtieve begeleiding en sluit naadloos aan bij onze cloudgebaseerde diensten en navigatie-apps. Hij is gemakkelijk te bedienen met behulp van stembediening of de bedieningselementen van het touchscreen. Rij-instructies worden weergegeven in het bestuurdersdisplay, het middendisplay en het head-up display. U bedient het systeem zonder dat uw aandacht voor het verkeer verslapt - spreek gewoon met uw Volvo en onze stembediening voert uw opdrachten uit. En met het optionele head-up display worden de navigatie-instructies weergegeven voor de voorruit. Het systeem kan ook via het touchscreen van het middendisplay worden bediend door een passagier. U hebt toegang tot in-car apps die u bijvoorbeeld helpen bij het zoeken of betalen van een parkeerplaats, bij het delen van uw locatie met vrienden of gewoon bij het zoeken naar het beste kopje koffie in de stad. Om opstoppingen te vermijden, biedt RTTI Real Time Traffic Information u een duidelijk overzicht van alternatieve routes. Dankzij de gratis kaartupdates bent u verzekerd van een actuele navigatiebegeleiding. Door de Volvo On Call-app toe te voegen, kunt u bestemmingen vanaf uw smartphone naar uw auto sturen. Hiermee kunt u tevens vergaderbestemmingen vanuit uw persoonlijke agenda synchroniseren met het navigatiesysteem voor routebegeleiding.

SIPS airbag

Bij een aanrijding in de zij wordt een groot deel van de botskracht door het SIPS-systeem (Side Impact Protection System) over balken, stijlen, vloer, dak en andere delen van de carrosserie verdeeld. De SIPS-airbags aan de bestuurders- en de passagierszijde beschermen de borstkas en de heupen en vormen een belangrijk onderdeel van het SIPS-systeem. Bij een voldoende krachtige aanrijding reageren de sensoren, die op hun beurt de gasgeneratoren activeren. De SIPS-airbags worden vervolgens opgeblazen tussen de inzittende en het portierpaneel. De airbags lopen vervolgens weer leeg. De SIPS-airbag wordt normaal gesproken alleen opgeblazen aan de kant van de aanrijding.

Visual Park Assist

Park assist helpt u, afhankelijk van uw type Volvo, op verschillende manieren bij het parkeren. Denk aan parkeersensoren bij Park Assist, een Park Assist Camera waarmee u achter de auto kunt kijken op uw Sensus scherm en Visual Park Assist met Fisheye view, waarmee u in 360 graden rond de auto kunt kijken.

Volvo On Call

De Volvo On Call-app verbindt uw Volvo met uw smartphone en maakt bediening op afstand mogelijk. U kunt uw auto vooraf verwarmen, de status van de auto controleren, zijn locatie zien, navigatiebestemmingen doorsturen, de portieren vergrendelen en ontgrendelen en nog veel meer. Voordat u vertrekt kunt u uw auto op afstand verwarmen door de parkeerverwarming te starten via uw smartphone. Met Volvo On Call kunt u tevens vergaderbestemmingen vanuit uw persoonlijke agenda synchroniseren met het navigatiesysteem voor routebegeleiding. U kunt uw zakelijke reizen gemakkelijk bijhouden en als ritlogboeken opslaan. Of u nu een lekke band of een storing hebt of in een noodsituatie zit, met een eenvoudige druk op de knop wordt u geholpen. Als een airbag wordt geactiveerd of de voorspanners van de veiligheidsgordels worden geactiveerd, wordt de Volvo On Call helpdesk automatisch gewaarschuwd. Volvo On Track kan u ook waarschuwen bij inbraakpogingen en maakt het mogelijk uw auto per satelliet op te sporen. Als bonus zorgt Volvo On Call voor een stabiele internetverbinding via de dakantenne van de auto en verandert uw Volvo in een wifi-hotspot voor alle inzittenden. De Volvo On Call app is nu beschikbaar voor uw smartphone, iPad en wearables, zoals Apple Watch, Android Wear en Microsoft Band 2 met stembediening. Hij kan ook worden gebruikt op een pc of tablet met Windows 10 en is compatibel met Flic-knoppen.

Logo BovagLogo RDWLogo NAPLogo WLVOLogo erkend duurzaam
Heeft u een vraag? Stel hem gerust via WhatsApp.