• Officieel Volvo dealer sinds 1967
  • Een écht familiebedrijf
  • Maatschappelijk betrokken
  • Erkend duurzaam
  • Garantie op ieder product en dienst
Volvo EX90

De volledig elektrische

Volvo EX90

Nu te bestellen

100% elektrische SUV

100% elektrische SUV

Vierwielaandrijving en bediening met één pedaal maken elke rit enerverend en ontspannend tegelijk.

7 zitplaatsen

7 zitplaatsen

De nieuwe Volvo EX90 heeft zeven comfortabele zitplaatsen voor volwassenen.

Nieuwe veiligheidsfuncties

Nieuwe veiligheidsfuncties

Met de toepassing van LiDAR en sensoren om passagiers te detecteren, bereikt de Volvo EX90 Volvo's hoogste veiligheidsstandaard ooit.

Volvo EX90 verhoogt standaarden

Een volwaardige zevenzitter en een volledig elektrische SUV die de standaarden op het gebied van veiligheid en een duurzame levensstijl verhoogt: de nieuwe Volvo EX90 markeert de start van een nieuw tijdperk voor ons merk, waarbij we een duidelijke koers richting een volledig elektrische toekomst zetten.

Als nieuwe klassieker op het gebied van Scandinavisch design definieert de Volvo EX90 het principe van ‘vorm volgt functie’. Het is een veelzijdige, stijlvolle familieauto met moderne proporties, gecombineerd met baanbrekende technologie ten aanzien van core computing, connectiviteit en elektrificatie om veiligheid, efficiëntie en esthetiek verder te optimaliseren.

Volvo EX90 Van Roosmalen nieuws onthulling content 1

De Volvo EX90 heeft een onzichtbaar veiligheidsschild, mogelijk gemaakt door ons nieuwste sensorpakket in en buiten de auto. Hypermoderne sensoren zoals camera’s, radars en lidar zijn verbonden met supersnelle computers in de auto, waar Volvo Cars’ eigen software NVIDIA DRIVE op draait om een real-time 360-graden kijk op de wereld te creëren.

Onze sensoren raken niet vermoeid of afgeleid. Ze zijn ontworpen om te reageren wanneer jij net een fractie te laat bent. Onze lidar, geleverd door Luminar, monitort de weg voor de auto, of het nu dag of nacht is, en of je in de stad of op de snelweg rijdt. Het kan kleine objecten op honderden meters afstand in de gaten houden, waardoor er meer tijd is om te informeren, reageren en ontwijken. De sensoren dragen ook bij aan de betrouwbaarheid en de algehele prestaties van Pilot Assist, onze rij-assistent, met een nieuwe stuurondersteuning bij het wisselen van rijstrook op de snelweg.

De Volvo EX90 is dankzij hypermoderne set sensoren, inclusief lidar, de eerste Volvo die op het gebied van hardware al klaar is voor autonoom rijden zonder toezicht.

Volvo EX90 Van Roosmalen nieuws onthulling content 2

600 km

Puur elektrisch bereik

30 min

Snelladen van 10-80%

408 pk

Accelereer in 5,9 naar 100 km/u


Een nieuwe, duurzame, levensstijl met de Volvo EX90

De Volvo EX90 is de perfecte metgezel voor een duurzamere levensstijl. Het model bevat 15% gerecycled staal, circa 25% gerecycled aluminium en 48 kg gerecyclede plastics en biomaterialen, wat overeenkomt met circa 15% van het totale plastic dat gebruikt wordt in de auto – het hoogste niveau van iedere Volvo tot nu toe.

Daarnaast is de EX90 Volvo's eerste auto met alle noodzakelijke hardware voor bi-directioneel laden. Deze technologie maakt het mogelijk om de batterij van de auto te gebruiken als extra energievoorziening, bijvoorbeeld voor je woning, andere elektrische apparaten of een andere elektrische auto van Volvo.

Ik heb interesse
Volvo EX90 Van Roosmalen nieuws onthulling content 3

Maak kennis met de Volvo EX90

Houd mij op de hoogte

Meer weten over de Volvo EX90?

Is de Volvo EX90 alleen beschikbaar als volledig elektrische auto?

Ja, de Volvo EX90 is uitsluitend als volledig elektrische auto te bestellen.

Hoe ver kan ik rijden voordat ik de batterij van de volledig elektrische Volvo EX90 moet opladen?

Het bereik is afhankelijk van verschillende factoren zoals uw rijstijl en omgevingsfactoren, zoals de buitentemperatuur, het weer, de wind, het landschap en de staat van de weg. Ook hoeveel elektriciteit u gebruikt voor functies in de auto, zoals verwarming en airconditioning, speelt een rol.

U kunt het rijbereik vergroten door uw auto tijdens het opladen op de juiste temperatuur te brengen, dus voordat u vertrekt.

Hoeveel kost het om de accu van de Volvo EX90 op te laden?

Elektriciteitskosten variëren per regio maar zijn bijna altijd lager dan die van benzine of diesel. Lagere brandstofkosten zijn dan ook een belangrijke reden om over te stappen op een elektrische auto. Om mogelijk uw kosten nog verder te beperken, kunt u uw Volvo EX90 zo instellen dat de accu wordt opgeladen tijdens daluren, bijvoorbeeld 's nachts.

Hoe laad ik mijn volledig elektrische Volvo EX90 het snelst op tijdens langere ritten?

Onderweg gaat opladen het snelst bij een snellaadstation met gelijkstroom. Om uw auto zo snel mogelijk op te laden, raden wij aan de accu tot 80 procent te laden. Zo blijft de laadtijd beperkt. De laatste 20 procent duurt namelijk het langst. Het opladen van de batterij van 10 tot 80 procent bij een snellaadstation met gelijkstroom van 250 kW duurt zo'n 30 minuten.

Maar u kunt de accu natuurlijk altijd tot 100 procent opladen via de instellingen op het centrale display van de auto, als dat nodig is om uw bestemming of het volgende laadstation te bereiken.

Let op: de laadtijden variëren en zijn afhankelijk van factoren zoals de buitentemperatuur, de temperatuur van de batterij, de laadapparatuur, en de staat van de batterij en van het voertuig.

Is de Volvo EX90 volledig ledervrij?

Ja. In plaats van leder gebruiken wij ons eigen ontwikkelde Nordico-materiaal, dat is samengesteld uit gerecycleerde PET-flessen (polyethyleentereftalaat), biologisch materiaal uit Zweedse en Finse bossen en textiel uit gerecycleerde wijnkurken. Nordico heeft een 70% kleinere ecologische voetafdruk dan ons huidige lederen interieur. Tegen 2030 zullen alle nieuwe volledig elektrische Volvo's ledervrij zijn.

Waar kan ik mijn Volvo EX90 opladen?

In landen waar Google Maps oplaadpunten heeft opgenomen (zoals ook Nederland), kunt u openbare oplaadpunten vinden via de kaart op het centrale display of via een smartphone-app.

Is de Volvo EX90 voorzien van Apple CarPlay?

Ja, de Volvo EX90 is voorzien van Apple CarPlay.

Heeft de Volvo EX90 ingebouwde Google-diensten?

Ja. Uw auto biedt gedurende vier jaar toegang tot diverse Google-diensten via het pakket Digital Services. Na deze periode kunt u verlengen – er worden dan abonnementskosten in rekening gebracht.

Hoe weet ik dat de accu op een ecologische en sociaal verantwoorde manier is geproduceerd?

Volvo Cars zet zich in voor volledige traceerbaarheid om zo klanten die rijden in elektrische Volvo's ervan te kunnen verzekeren dat de grondstof voor de accu's op verantwoorde wijze is verkregen. De introductie van blockchaintechnologie vergroot de traceerbaarheid aanzienlijk binnen onze toeleveringsketen van kobalt. Blockchain, in combinatie met inspectie bij mijnen, GPS-tracking, scannen van in- en uitgaand transport, geverifieerde logistieke leveranciers, gezichtsherkenning, ID-controles en tijdsregistratie dragen allemaal bij aan de traceerbaarheid van de grondstoffen, van de mijn tot aan de autofabriek.

Wij werken nauw samen met onze leveranciers om de duurzaamheid van onze producten en diensten te waarborgen. We streven ernaar mineralen en metalen via verantwoorde kanalen in te kopen. En we ondersteunen de OESO-richtlijn voor verantwoorde toeleveringsketens van mineralen uit conflict- en hoog-risicogebieden.Duurzaamheid is van doorslaggevend belang in onze beoordeling en keuze van leveranciers. We waken over de prestaties van onze huidige leveranciers en volgen hen via externe audits. Ook leggen we onze acculeveranciers eisen op om de uitstoot van koolstof tijdens hun productieprocessen tot een minimum te beperken, onder meer door hernieuwbare energie te gebruiken. Al onze leveranciers moeten instemmen met de gedragscode voor zakenpartners van Volvo Cars, waar een beoordeling van de mensenrechten en de arbeidswetgeving bij hoort.

Is de Volvo EX90 een veilige auto?

Veiligheid zit in ons DNA. Onze langetermijnvisie op veiligheid is 'zero collisions', dus dat is ook ons streven met deze nieuwe Volvo. We zetten ons voortdurend in om de veiligheid steeds weer te verbeteren. LiDAR en een AI-gestuurde core computer zijn standaard in de Volvo EX90. Samen met een robuuste set sensoren voor het exterieur en interieur zal de Volvo EX90 het hoogste niveau van veiligheid in een Volvo bereiken.

Soepel en krachtig, elke rit een onvergetelijke ervaring

Volvo EX90 Van Roosmalen nieuws onthulling content 8
Volvo EX90 Van Roosmalen nieuws onthulling content 4
Volvo EX90 Van Roosmalen nieuws onthulling content 7
Volvo EX90 Van Roosmalen nieuws onthulling content 6
Logo BovagLogo RDWLogo NAPLogo WLVOLogo erkend duurzaam
Heeft u een vraag? Stel hem gerust via WhatsApp.