• Officieel Volvo dealer sinds 1967
  • Een écht familiebedrijf
  • Maatschappelijk betrokken
  • Erkend duurzaam
  • Garantie op ieder product en dienst

Volvo Winterbanden en Zomerbanden. Grip op de seizoenen.

Banner zomerbanden

De banden onder uw Volvo spelen een cruciale rol bij uw veiligheid op de weg. Bij ons vindt u altijd de juiste band. De juiste banden zorgen voor meer grip op de weg en een kortere remweg. Niet voor niets zijn in veel Europese landen winterbanden zelfs verplicht. Maar vergeet niet na de winter ook weer op tijd de zomerbanden te plaatsen.

Bandenwissel plannen

Kies voor veiligheid

Vier stukjes rubber ter grootte van een briefkaart zijn het enige contact van een auto met de weg. Via deze contactvlakken moeten alle krachten worden overgedragen. Aan de banden die deze contactvlakken vormen, worden dan ook zeer hoge en zeer verschillende eisen gesteld. Een type band kan onmogelijk aan al deze eisen voldoen. Bandenfabrikanten kiezen daarom sinds jaar en dag voor twee types: zomerbanden en winterbanden. Nederlandse auto’s worden meestal afgeleverd met zomerbanden.

Volvo zomerbanden winterbanden van roosmalen content1

Wissel uw banden tijdig

Rubber wordt bij lagere temperaturen harder en daardoor verliezen zomerbanden bij lage temperaturen de optimale aanpassing op het wegdek. Winterbanden hebben een zachtere rubbersamenstelling en bovendien een ander profiel; daardoor is de grip op de weg bij lagere temperaturen beter en de remweg korter. Bij hogere temperaturen betekent het rijden op de iets zachtere winterbanden een hoger brandstofverbruik en slijten de winterbanden ook harder. Zorg er dus altijd voor dat u op tijd uw banden laat verwisselen!

Afspraak maken
Volvo zomerbanden winterbanden van roosmalen content2

Opslag van uw seizoensbanden

Banden die niet in gebruik zijn moet u op een donkere, droge en koele plek opslaan. Van Roosmalen biedt de mogelijkheid om de banden per seizoen voor u op te slaan. Voordat de banden worden opgeslagen, controleren we de staat van de banden en reinigen we de velgen voor u. Kiest u voor een bandenwissel bij Van Roosmalen? Dan betaalt u slechts een kleine vergoeding voor de opslag van uw banden. U kunt dit in onze online planner aanvinken.

Volvo zomerbanden winterbanden van roosmalen content3 opslag

Originele Volvo banden

Originele Volvo banden zijn ontwikkeld in samenwerking met premium bandenfabrikanten. Originele Volvo-banden herkent u aan VOL-markering aan de zijkant. Laat u uw banden vervangen? Let dan op dat uw nieuwe banden ook deze markering hebben. Dat garandeert dat de banden de eigenschappen van uw Volvo optimaal blijven ondersteunen, en dat het rijcomfort en brandstofverbruik niet verandert. 

Orginele Volvo banden
Logo BovagLogo RDWLogo NAPLogo WLVOLogo erkend duurzaam
Heeft u een vraag? Stel hem gerust via WhatsApp.