• Officieel Volvo dealer sinds 1967
  • Een écht familiebedrijf
  • Maatschappelijk betrokken
  • Erkend duurzaam
  • Garantie op ieder product en dienst

Volvo V60 Recharge plug-in hybride heeft nu een elektrische range tot 89 km

Volvo v60 long range plug in hybride van roosmalen volvo leader

Volvo Cars introduceert een nieuwe, verbeterde Recharge plug-in hybride aandrijflijn voor de V60, waardoor de elektrische actieradius aanzienlijk wordt vergroot en tegelijkertijd de CO2-uitstoot wordt verlaagd en de prestaties en rijeigenschappen worden verbeterd. Volvo is momenteel het nummer 1 ‘stekker’ merk in Nederland, maar liefst 65% van alle verkochte Volvo’s in Nederland is een plug-in hybride of een volledig elektrische auto Volvo. Met deze productwijzigingen wordt Volvo’s elektrificatiestrategie bekrachtigd.


De nieuwe en verbeterde hybride aandrijflijn van Volvo Cars brengt de volledig elektrische actieradius naar een gecertificeerde 89 kilometer op een enkele lading. Aangezien de gemiddelde forensenafstand tussen de 30km en 70km ligt (afhankelijk per regio), zullen de meeste Volvo-rijders met een thuislaadpunt hun dagelijkse autorit volledig elektrisch kunnen afleggen in een nieuwe V60 Recharge plug-in hybride van Volvo.

De belangrijkste verbeteringen zijn een nieuwe long-range batterij met een derde laag cellen om de capaciteit te verhogen van 11,6 kWh tot 18,8 kWh en een krachtigere elektrische motor op de achteras die nu 107 kW / 145 pk levert. Het extra elektrische vermogen resulteert in een totaal gecombineerd vermogen van 257 kW / 350 pk voor de Recharge T6 en 335 kW / 455 pk voor de Recharge T8-modellen, waarmee deze laatste de krachtigste Volvo's ooit geproduceerd zijn.

De grotere accucapaciteit betekent dat meer klanten in staat zullen zijn om hoofdzakelijk volledig elektrisch te rijden. Volvo Cars schat dat de nieuwe aandrijflijn het potentieel heeft om de CO2-uitstoot in de WLTP-rijcyclus met ongeveer 50 procent te verminderen.


"Het is 2021 en mensen zouden voor hun woon-werkverkeer niet langer op benzine of diesel moeten vertrouwen," zegt Henrik Green, Chief Technology Officer bij Volvo Cars. "Onze nieuwste plug-in hybrides leveren al het elektrische rijbereik dat nodig is in het dagelijks leven van de meeste mensen."

De nieuwe en verbeterde elektromotor verhoogt het vermogen op de achterwielen met 65 procent, waardoor de prestaties en rijeigenschappen in alle scenario's verbeteren. De nieuwe batterij en nieuwe elektromotor optimaliseert de standaard vierwielaandrijving, wat bijzonder nuttig kan zijn bij lage snelheden, bij het trekken van lasten of bij het rijden op gladde wegen waar extra tractie en stabiliteit vereist zijn.

Volvo Cars is vastbesloten om een leider te worden in de snelgroeiende markt van elektrische premium auto's. Halverwege dit decennium wil het merk wereldwijd 1,2 miljoen auto's verkopen, waarvan minstens de helft volledig elektrisch. Tegen 2030 wil Volvo Cars een volledig elektrisch autofabrikant zijn.

 

Uit klantenonderzoek blijkt dat de Recharge plug-in hybrides van Volvo Cars nu al ongeveer de helft van de tijd in volledig elektrische modus rijden. Deze upgrade van de aandrijflijn zal dat percentage verhogen, waardoor hun positie als 'parttime elektrische auto's' verder wordt verstevigd.
 

"Rijden met een Recharge plug-in hybride is vaak een opstapje naar volledig elektrisch rijden," zegt Henrik Green. "Wij geloven dat deze upgrade aan velen zal laten zien dat elektrisch rijden de toekomst is, en ons dichter bij onze 2030-ambitie brengt om een volledig elektrisch merk te worden."

De nieuwe aandrijflijn wordt geïntroduceerd op alle Volvo Recharge plug-in hybride modellen op basis van de Scalable Product Architecture (SPA), waartoe, naast de Volvo V60, ook de S60, XC60, S90, V90 en XC90 Recharge-modellen behoren.

Naast de verbeteringen aan de aandrijflijn is ook de T8-benzinemotor met turbocompressor verbeterd voor een hogere brandstofefficiëntie en betere prestaties. Dit betekent een hoger motorvermogen bij lage toerentallen bij het wegrijden uit stilstand, terwijl een meer verfijnde geëlektrificeerde aandrijving wordt gegarandeerd met een lagere CO2-uitstoot via de uitlaat.

Ondanks de verbeterde specificaties wijzigen de consumentenadviesprijzen nauwelijks. De Volvo V60 Recharge neemt met € 200 in prijs toe. Dit maakt de prijspositie van de meest succesvolle premium estate bijzonder interessant.

Volvo V60 nu bekijken

Logo BovagLogo RDWLogo NAPLogo WLVOLogo erkend duurzaam
Heeft u een vraag? Stel hem gerust via WhatsApp.