• Officieel Volvo dealer sinds 1967
  • Een ├ęcht familiebedrijf
  • Maatschappelijk betrokken
  • Erkend duurzaam
  • Garantie op ieder product en dienst

De tip van Jan: "Het verversen van uw remvloeistof is van levensbelang"

De tip van jan website nieuws banner

Dat remblokken en -schijven slijten, weet eigenlijk iedereen wel. Maar velen weten niet wat voor consequenties het niet tijdig verversen van remvloeistof heeft. Hoe zit dat? Wanneer je een stukje keukenpapier op een waterdruppel legt, zie je dat dit de druppel volledig opzuigt. Remvloeistof doet hetzelfde: het trekt water aan. Daardoor bevat je remvloeistof na verloop van tijd steeds meer water en daar merk je niets van, totdat het te laat is.

Wanneer je remt grijpen de remklauwen de remschijven aan. Dit zorgt voor wrijving en weerstand. Maar de wrijving genereert ook veel warmte waardoor het hele remsysteem erg heet kan worden. Verse remvloeistof heeft een kookpunt van ruim 200 graden celsius, maar u kunt raden wat er gebeurt wanneer de remvloeistof veel water heeft geabsorbeerd: het kookpunt daalt. Wanneer uw remvloeistof niet om de 2 jaar is ververst kan het gaan koken waardoor er lucht in uw remleidingen komt. U verliest dan uw volledige remdruk. Tijdens een vakantie in de Franse bergen hebben we het een keer meegemaakt. We reden in de bergen en een kennis, die achter mij reed, begon met zijn lichten te flitsen. Ik wist meteen wat er mis was. Gelukkig is het goed afgelopen, maar het had heel anders kunnen eindigen. Daarom adviseer ik iedereen om de remvloeistof tijdig te laten verversen, zeker als u met aanhanger of caravan rijdt.

Hoe pakken we dat aan? Als uw auto voor een onderhoudsbeurt of zomercheck komt, checken we standaard uw remvloeistof. Als we constateren dat uw remvloeistof aan vervanging toe is tappen we het volledige systeem af op alle nippels. We vullen het systeem met verse vloeistof van hoge kwaliteit en sluiten de nippels pas als we zeker weten dat alle oude remvloeistof uit het systeem is. In tegenstelling tot universele garages vullen wij uw systeem met originele Volvo remvloeistof die speciaal ontwikkeld is voor de nieuwste veiligheidssystemen in uw Volvo. Bovendien heeft deze vloeistof een zeer hoog kookpunt. Zodoende wordt de werking van deze systemen gewaarborgd en kunt u weer veilig op weg. Twijfelt u of uw remvloeistof nog goed is? Komt gerust langs, dan testen wij dit voor u.

Logo BovagLogo RDWLogo NAPLogo WLVOLogo erkend duurzaam
Heeft u een vraag? Stel hem gerust via WhatsApp.