CORONA UPDATE: Wij staan voor u klaar zoals u van ons gewend bent. Bekijk hier onze maatregelen (video).

Van Roosmalen. Dan kom je thuis.

CORONA UPDATE: Wij staan voor u klaar zoals u van ons gewend bent. Bekijk hier onze maatregelen (video).

8 zomertips van Jan van Roosmalen

Met de zomervakantie in aantocht krijgt u van Jan van Roosmalen handige zomertips voor een aangename autovakantie.

7 juli 2015

Zomertips

 1. Laat uw airco reinigen bij ons voor slechts € 49,- en ontvang een gratis zomercheck.
 2. Denk aan materiaal dat verplicht is in bepaalde landen. Een compleet overzicht van de ANWB
 3. Wees voorzichtig met apparatuur welke snelheidscontroles kan tonen, dit is verboden in veel landen.
 4. Bedenk vooraf in welke landen en op welke plaatsen u gaat tanken. Zo zijn bepaalde landen voordeliger en is een onbemande pomp meestal goedkoper dan een bemande pomp. Brandstofprijzen per land ANWB
 5. Maak gebruik van onze speciale zomeraanbieding: een dakkoffer en dakdragers vanaf slechts € 499,-. Dan weet u zeker dat u over voldoende bagageruimte beschikt. Ga voor meer informatie naar onze speciale actiepagina.
 6. Zorg ervoor dat u zeker op weg gaat met Volvo Assistance. Wanneer u onverhoopt zou stranden binnen Europa kunt u 24/7 contact opnemen met Volvo Assistance. Binnen Nederland kan dit via 0800 – 865862277, in andere Europese landen via 0031 – 703145176.
 7. Zorg voor voldoende rustpauzes onderweg. Minimaal om de 2 uur een kwartier rust nemen, en indien mogelijk van chauffeur wisselen helpt om de kans op ongevallen te beperken.
 8. Zorg ervoor dat u genoeg eten en drinken heeft voor onderweg. Zeker wanneer u in een file terecht komt is het prettig om voldoende drank en etenswaren te hebben.

Tips voor kids

 1. Zorg voor goede zonneschermen om de warmte buiten uw Volvo te houden. Zonneschermen voor uw Volvo kunt u bij ons bestellen. Een overzicht van accessoires is te vinden op de Volvo accessoire site.
 2. Neem voldoende afleiding mee. Hetzij in de vorm van nieuw speelgoed, oud vertrouwd speelgoed, of een videoscherm waarop uw kinderen hun favoriete films en series kunnen kijken.
 3. Plan actieve pauzes in voor uw kinderen. Wanneer u zelf een rustpauze neemt, kunnen kinderen spelen op een rustplaats zodat ze hun energie kwijt kunnen. Stop hiervoor bij rustplaatsen met voldoende ruimte en bij voorkeur een speelplaats.
 4. Begin ’s ochtends vroeg of ’s nachts met rijden, wanneer uw kinderen nog half slaperig zijn.