Van Roosmalen. Dan kom je thuis.

Volvo V90 occasions


🔍 Toon filter

19 auto's gevonden
 • Prijs
 • Van:
  Tot:
 • Bouwjaar
 • Van:
  Tot:
 • Kilometerstand
 • Van:
  Tot:
Vergelijk

Volvo V90 occasion

De benaming V90 werd in 1997 voor het eerst gebruikt, tegelijk met S90. De toenmalige V90 is een 5-deurs stationwagen die de Volvo 960 Estate opvolgt. Hoewel de verwachtingen hoog waren, vielen de verkoopresultaten tegen. Zoals ook bij de S90 gebeurde, werd de V90 na achttien maanden weer uit productie genomen. De eerste generatie V90 was een ruime en luxe auto voor zijn tijd, iets dat Volvo er voor de tweede generatie in heeft gehouden. De tweede generatie is sinds 2016 op de markt. Deze keer heeft Volvo een stevige hoeveelheid aan innovatie doorgevoerd, zowel qua ontwerp als functionaliteit. Een prominente grille en koplampen en de grote C-vormige achterlichtunits. Veel stijlelementen zijn afkomstig van de in 2013 getoonde Volvo Concept Coupé. Ook is sinds 2017 de V90 Cross Country verkrijgbaar, een robuuste versie van de V90 die verhoogt is en is voorzien van stoer ogen de panelen en vierwielaandrijving.

Innovatie voorop

De V90 heeft verschillende nieuwe functies die bijdragen aan de veiligheid en de comfort van het model. Zo heeft de V90 Pilot Assist, wat bij snelheden tot 130 km/u met subtiele stuurbewegingen de auto binnen de lijnen houdt. Bovendien herkent de Volvo niet alleen auto’s, voetgangers en fietsers maar ook dieren. Zodra de auto een van eerdergenoemde herkent en een botsing anticipeert wordt er een signaal afgegeven en grijpt de auto zo nodig zelf in door een remingreep.

Model uitvoeringen

Volvo V90 OccasionDe nieuwe generatie V90 is verkrijgbaar in twee benzine varianten en drie diesel varianten. Voor de benzine varianten heeft u de keuze uit de D3 met 150 pk, de D4 met 190 pk en de D5 AWD met 235 pk en standaard een Geartronic achttraps automaat. Indien u liever een benzine variant heeft, zijn de keuzemogelijkheden een T5 met 254 pk of een T6 AWD met 320 pk. Beide benzine varianten worden standaard geleverd met Geartronic achttraps automaat. Alle motoren van de tweede generatie zijn viercilinders. Volvo trekt dit door in het volledige modelprogramma, zo ook bij de XC90 en S90. De V90 Cross Country is enkel verkrijgbaar als T5, T6, D4 of D5. Alle zijn All Wheel Drive.

Gebruikte Volvo V90 bij Van Roosmalen

Bij Volvo dealer Van Roosmalen altijd meerdere gebruikte exemplaren op voorraad. Bekijk hier onze voorraad Volvo V90 occasions. Heeft u vragen? Schroom niet en neem contact op met een van onze vestigingen. Bij Van Roosmalen staan uw wensen en behoeften centraal. Graag bieden wij u daarom graag een persoonlijk pakket met betrekking tot uw mobiliteitsbehoeften. Wij zien u graag terug bij één van onze vestigingen.