• Officieel Volvo dealer sinds 1967
  • Een écht familiebedrijf
  • Maatschappelijk betrokken
  • Erkend duurzaam
  • Garantie op ieder product en dienst

Volvo V60 Cross Country

Volvo V60CC model van roosmalen header

De V60 Cross Country is, net als de V60, het toonbeeld van een Zweedse familie-estate. In dit geval met de capaciteiten om ook buiten de geplaveide wegen te excelleren, zoals kenmerkend voor de Volvo Cross Country-range sinds de introductie van het eerste model in 1997. “Met de V60 Cross Country nemen we onze Zweedse familie-estate mee van zijn ene natuurlijke habitat naar de andere”, zegt Håkan Samuelsson, president en chief executive bij Volvo Cars. “We hebben het Cross Country-segment twintig jaar geleden op de kaart gezet en met deze auto versterken we onze reputatie als producent van veilige, capabele en veelzijdige gezinsauto’s.”

V60 Cross Country: verfijnd en robuust tegelijkertijd

De bodemvrijheid van de V60 Cross Country is 60 millimeter groter dan bij de reguliere V60 dankzij een, speciaal voor deze modelversie ontwikkeld, onderstel en wielophanging om de off road-capaciteiten van de auto te vergroten. Hiermee komt de totale bodemvrijheid op 21 cm. De grotere spoorbreedte voor en achter komt ten goede aan de stabiliteit op slecht wegdek. Vierwielaandrijving is standaard, evenals Hill Descent Control, Electronic Stability Control, Corner Traction Control en een speciale Off-Road rijmodus. Net als de 60 serie en de 90 serie maakt ook de V60 Cross Country gebruik van Volvo Cars prijswinnende Scalable Product Architecture (SPA) platform, veiligheidstechnologie en infotainmentsysteem. “De V60 Cross Country is in elk opzicht even verfijnd als alle andere modellen van de Volvo 60 en 90 serie, die immers ook gebaseerd zijn op ons SPA-platform”, zegt Henrik Green, senior vice president van research en development bij Volvo Cars. 

Volvo V60CC model van roosmalen content 1 2

Aan de buitenzijde is de V60 Cross Country ten opzichte van de V60 herkenbaar door de andere grille en voorbumper. De kunststof wielkastranden en onderzijde van de bumpers, de optionele Glossy Black raamomlijsting en een andere achterbumper met Cross Country inzet geven de auto een geheel eigen karakter. Kiest u voor lederen bekleding, dan vallen in het interieur vooral de unieke stiksels op. Volvo Cars gelauwerde City Safety met Autobrake is standaard. Dit systeem helpt de bestuurder om aanrijdingen te voorkomen en is het enige systeem dat ook voetgangers, fietsers en grote dieren waarneemt. Pilot Assist, als optie leverbaar, ondersteunt u bij het sturen, accelereren en remmen op goed gemarkeerde wegen bij snelheden tot 130 km/uur. Run-off Road Mitigation, Oncoming Lane Mitigation en andere stuurassistentiesystemen zijn standaard. Cross Traffic Alert met Autobrake is optioneel leverbaar. Samen met andere veiligheidstechnologieën behoort de V60 Cross Country tot de veiligste auto’s van dit moment. Het Sensus Connect infotainmentsysteem van Volvo Cars is volledig compatible met Apple CarPlay, Android Auto en 4G. De intuïtief te bedienen, tabletachtige touchscreen biedt controle over functies van de auto, navigatie, connected services en in-car entertainment apps.

Volvo V60CC model van roosmalen content 2

Volvo V60 Cross Country uitvoeringen

Cross Country Pro

Cross Country Pro

De veelzijdige en sportieve Scandinavische estate. Standaard rijk uitgerust met onder andere verwarmbare voorstoelen en stuurwiel, elektrische verstelbare voorstoelen en Hill Descent Control.

V60 Cross Country Specificaties

B5 AWD Mild hybrid
Uitvoeringen:
Core, Plus, Ultimate
Aandrijving:
AWD
Versnellingsbak:
Automaat
0-100 km/u:
6,9 s
Vermogen:
250 pk
Brandstofverbruik:
7,4-7,9l/100km
Koppel:
350Nm
Energielabel:
C

Maak je Volvo V60 Cross Country nog persoonlijker en completer

Maak uw Volvo-ervaring compleet met ons uitgebreide assortiment aan accessoires. Van praktische trekhaken en stijlvolle dakboxen tot handige fietsdragers en essentiële winterwielen sets, wij hebben alles om uw reis comfortabeler en handiger te maken. Verhoog de functionaliteit en het plezier van uw Volvo met accessoires die perfect passen bij uw levensstijl en behoeften. Ontdek nu meer en bekijk de Volvo accessoire catalogus.

Volvo Accessoires bekijken
Light version STARK0006 Roof box 500 winter 1
Logo BovagLogo RDWLogo NAPLogo WLVOLogo erkend duurzaam
Heeft u een vraag? Stel hem gerust via WhatsApp.