CORONA UPDATE: Wij staan voor u klaar zoals u van ons gewend bent. Bekijk hier onze maatregelen (video).

Van Roosmalen. Dan kom je thuis.

CORONA UPDATE: Wij staan voor u klaar zoals u van ons gewend bent. Bekijk hier onze maatregelen (video).

Volvo Winterbanden

Meer grip op de winter met Volvo winterwielen

Volvo zorgt voor optimale veiligheid en daar kunt u als bestuurder extra aan bijdragen door op de juiste tijd uw winterbanden onder uw Volvo te laten zetten. Die zorgen in winterse omstandigheden voor meer grip op de weg en een kortere remweg. Niet voor niets zijn in veel Europese landen winterbanden zelfs verplicht. Maar vergeet niet na de winter ook weer op tijd de zomerbanden te plaatsen.

Winterbanden? Zorg op tijd voor goede banden! Natuurlijk bij Van Roosmalen.

Winterbanden verplicht in het buitenland

Het niet gebruiken van winterbanden of sneeuwkettingen in winterse omstandigheden kan in het buitenland reden zijn voor een boete, strafrechtelijke vervolging en (mede)aansprakelijkheid bij ongevallen. Reden daarvoor is dat het verkeer in gevaar wordt gebracht omdat men met zomerbanden minder grip op de weg heeft en de remweg onnodig lang is.

Specifieke eigenschappen winterbanden

Vier stukjes rubber ter grootte van een briefkaart zijn het enige contact van een auto met de weg. Via deze contactvlakken moeten alle krachten worden overgedragen. Aan de banden die deze contactvlakken vormen, worden dan ook zeer hoge en zeer verschillende eisen gesteld. Een type band kan onmogelijk aan al deze eisen voldoen. Bandenfabrikanten kiezen daarom sinds jaar en dag voor twee types: zomerbanden en winterbanden. Nederlandse auto’s worden afgeleverd met zomerbanden.

Rubber wordt bij lagere temperaturen harder en daardoor verliezen zomerbanden bij lage temperaturen de optimale aanpassing op het wegdek. Winterbanden hebben een zachtere rubbersamenstelling en bovendien een ander profiel; daardoor is de grip op de weg bij lagere temperaturen beter en de remweg korter. Bij hogere temperaturen betekent het rijden op de iets zachtere winterbanden een hoger brandstofverbruik en slijten de winterbanden ook harder. Zorg er dus altijd voor dat u op tijd uw banden laat verwisselen!

Sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen voor uw Volvo? Bestel ze bij Van RoosmalenSneeuwkettingen zijn niet geschikt voor doorgaande wegen (snelwegen) en zijn daarom geen alternatief voor winterbanden. Hoewel een auto op winterbanden beter bestand is tegen winterse omstandigheden kan het met name op bergwegen nog nodig of zelfs verplicht zijn om sneeuwkettingen te monteren. Sneeuwkettingen moeten gemonteerd worden op de aangedreven wielen. Op de verpakking van sneeuwkettingen staat een maximumsnelheid genoemd. De wegen waar sneeuwkettingen verplicht zijn, worden aangegeven met een verkeersbord.

Persoonlijk advies over Volvo banden

Graag brengen wij u op de hoogte van de regels en voorschriften in verschillende landen. Uiteraard kunt u ook bij één van onze medewerkers terecht voor meer informatie over zomerbanden en winterbanden voor uw Volvo.