CORONA UPDATE: Wij staan voor u klaar zoals u van ons gewend bent. Bekijk hier onze maatregelen (video).

Van Roosmalen. Dan kom je thuis.

CORONA UPDATE: Wij staan voor u klaar zoals u van ons gewend bent. Bekijk hier onze maatregelen (video).

Volvo S40 occasions


🔍 Toon filter

0 auto's gevonden
Vergelijk

Geen voertuigen gevonden

Bekijk totale voorraad

Volvo S40 occasion

De Volvo S40 is een compacte sedan die van 1995 tot 2012 werd geproduceerd. Het model kent twee generaties. De eerste generatie werd gebouwd van 1995 tot 2004 en de tweede van 2004 tot 2012. In 2012 werd de S40 opgevolgd door de V40, niet te verwarren met de stationwagen die vanaf 1995 werd gebouwd. De vierdeurs sedan was Volvo’s mededinger in de middenklasse. De eerste en tweede generatie S40 verschillen sterk van elkaar, waarbij de tweede generatie op alle vlakken beter presteert. Hoewel de Volvo de S40 oorspronkelijk bouwde voor jonge gezinnen, is de auto bij deze doelgroep niet populair geworden. Dit komt door z’n beperkte ruimte op de achterbank en in de kofferruimte. Hierdoor was de concurrentie uit Duitsland sterk. Daarbij komt dat de tweede generatie S40 in tegenstelling tot de eerste generatie als luxe sedan op de markt werd gebracht en daardoor niet voor iedereen bereikbaar was.

Degelijke tweedehands auto

De Volvo S40 werd net als de C30 en V50 populair op de zakelijke markt. Hierdoor zijn er veel diesels verkocht met kleine en zuinige motoren. Ook zijn hierdoor de meeste exemplaren handgeschakeld. De automaat was immers enkel verkrijgbaar bij een duurdere uitvoering, zoals de D5 of T5. Door het feit dat de auto zakelijk populair was kunnen de occasions hoge kilometerstanden hebben. Omdat de S40 een degelijk model is hoeft dit geen enkel probleem te zijn mits de auto goed is onderhouden. Natuurlijk voeren wij altijd een uitgebreide check uit op voorhand.

Model uitvoeringen van de Volvo S40

Volvo S40 OccasionDe eerste generatie S40 kende vijf benzine- en twee diesel varianten. Door de jaren heen zijn deze motoren herzien en verbeterd, maar de basis bleef hetzelfde. Bij de benzinevarianten was de keuze tussen de 1.6, 1.8, 2.0, 2.0T en T4. Hiermee was de variatie tussen 105 en 200 pk. De dieselvariant had minder spectaculaire keuzes, het was de 1.9D of de 1.9TD met variatie tussen de 90 en 115 pk. De tweede generatie S40 kende krachtigere en zuinigere motoren. Er waren vier benzine- en drie dieselvarianten beschikbaar. De instapvariant was de 1.8 benzinemotor met 125 pk. Een liefhebber koos voor de T5 met 220 pk. Voor de dieselrijder waren de 1.6, 2.0 en D5 opties. De populairste was de 1.6 met 110 pk. Dit vanwege zijn zuinigheid.

Een Volvo S40 occasion kopen bij Van Roosmalen

Volvo dealer Van Roosmalen heeft altijd meerdere gebruikte exemplaren op voorraad. Bekijk hier onze voorraad Volvo S40 occasions. Heeft u vragen? Schroom niet en neem contact op met een van onze vestigingen. Bij Van Roosmalen staan uw wensen en behoeften centraal. Graag bieden wij u daarom een persoonlijk pakket met betrekking tot uw mobiliteitsbehoeften. Wij zien u graag terug bij één van onze vestigingen.