• Officieel Volvo dealer sinds 1967
  • Een écht familiebedrijf
  • Maatschappelijk betrokken
  • Erkend duurzaam
  • Garantie op ieder product en dienst

Volvo V50 occasions

De Volvo V50 is een vijfdeurs stationwagen die in 2004 werd geïntroduceerd als de opvolger van de V40 classic. Hij werd geruime tijd geproduceerd, totdat hij in 2012 werd opgevolgd door de nieuwe Volvo V40. De V50, die ook bekend staat als ‘de kleine V70’, is een van de meest populaire Volvo modellen ooit. In acht jaar tijd werden tienduizenden exemplaren verkocht. De Volvo V50 telt één generatie en is enkel nog tweedehands te verkrijgen. In 2007 voerde Volvo een facelift door. Hierbij werden echter geen grote uiterlijke veranderingen doorgevoerd. Technisch gezien is de V50 identiek aan de tweede generatie S40, de sedan uitvoering. Ook zijn er, voornamelijk in het interieur, veel overeenkomsten met de C30 en de C70. De Volvo V50 werd gebouwd om een compact voertuig aan de bieden dat de eigenschappen van een groot voertuig heeft met een sportief karakter en was voornamelijk populair onder zakelijke rijders met jonge kinderen.

Een greep uit onze Volvo V50 occasions

Volvo V50 occasions hebben veel voordelen

Zoals we van Volvo gewend zijn zit ook de V50 vol met veiligheidssystemen. Buiten het feit dat de auto een betrouwbare beweeglijkheid en wegligging heeft, is er ook een overvloed aan interne systemen. Zo is de V50 standaard uitgerust met voorairbags, hoofd- en schouderairbags, zijairbags voor de bestuurder en bijrijder, beschermingssysteem tegen botsingen in de flank, een rem assistent, een DSTC-systeem (stabiliteits- en tractieregelsysteem), informatiesysteem IDIS, anti-whiplash systeem WHIPS en gordelsystemen naar de laatste ontwikkelingen. Niet alleen veiligheid karakteriseert de V50, het recht aflopende dak zorgt ervoor dat de passagiers meer hoofdruimte hebben. Ook is de achterbankruimte groter, wat de auto geschikt maakt voor lange reizen. De kofferruimte is echter met zo’n 417 liter beperkt. Het interieur wordt gekenmerkt door het vrij zwevende middenconsole wat een ruimtelijk en futuristisch gevoel geeft.

Volvo V50 model uitvoeringen

De V50 werd vanaf zijn productie in dezelfde motoruitvoeringen geleverd als de S40. Dit zijn vier benzine uitvoeringen en drie diesel uitvoeringen. De benzine uitvoeringen bestaan uit viercilinder motoren (1.6 en 1.8) en vijfcilinder motoren (2.4 en T5). Hiermee variëren de benzine uitvoeringen van 100 pk in de 1.6 tot 220 pk in de T5. Bij de T5 is ook extra aandacht besteed aan beweeglijkheid in wegligging. Ook de dieselmotoren zijn verkrijgbaar in vier- en vijfcilinder motoren. De viercilinders bestaan uit de 1.6 en 2.0 en de vijfcilinder is de D5 uitvoering.

Volvo V50 occasions bij Van Roosmalen

Bij Volvo dealer Van Roosmalen zijn altijd meerdere Volvo V50 tweedehands op voorraad. Koop uw Volvo V50 occasion bij van Roosmalen en krijg 6 maanden gratis garantie op uw occasion. Heeft u vragen? Schroom niet en neem contact op met een van onze vestigingen. Bij Van Roosmalen staan uw wensen en behoeften centraal. Graag bieden wij u daarom een persoonlijk pakket met betrekking tot uw mobiliteitsbehoeften. Wij zien u graag terug bij één van onze vestigingen. 

Logo BovagLogo RDWLogo NAPLogo WLVOLogo erkend duurzaam