Van Roosmalen. Dan kom je thuis.

Volvo S60 occasions

Meer weten over de Volvo S60?

🔍 Toon filter

17 auto's gevonden
 • Prijs
 • Van:
  Tot:
 • Bouwjaar
 • Van:
  Tot:
 • Kilometerstand
 • Van:
  Tot:
Vergelijk

Volvo S60 occasion

De Volvo S60 is in 2000 geïntroduceerd als vierdeurs sedan in de hogere middenklasse. Het model telt twee generaties. De eerste generatie was leverbaar met enkel vijfcilinder motoren en was de sedan van de V70. Bij zijn introductie werd de auto aangekondigd als veiligste en sportiefste Volvo ooit. In 2010 werd de tweede generatie op de markt gebracht. Hierbij werden ook viercilinder en zescilinder motoren geleverd. De tweede generatie S60 is niet langer in lijn met de V70, maar met de V60. Hierdoor hebben de eerste en tweede generatie weinig overeenkomsten. De tweede generatie heeft een ontwerp met een coupé uitstraling. Dit maakt de auto populair onder (jonge) zakelijker rijders en liefhebbers van sportief rijden. Wat hier aan bijdraagt is dat de auto vanwege zijn ruimtelijk indeling minder geschikt is als gezinsauto.

Veiligheid blijft speerpunt

Bekend is dat Volvo veiligheid voorop stelt. Dit komt dan ook terug in de S60 modellen. Zo was de eerste generatie S60 voorzien van DSTC (Dynamic Stability and Traction Control) en Side Impact Protection System, zes airbags, en een whiplash preventie. Bij de tweede generatie is hier BLIS aan toegevoegd. Dit staat voor Blind Spot Information System en laat de bestuurder weten of er zich een auto in de dode hoek bevindt.

Model uitvoeringen

Volvo S60 OccasionDe eerste generatie S60 werd met verschillende motorvarianten geleverd. Opvallend is dat het allen vijfcilinders zijn. De benzinevarianten waren verkrijgbaar met een 2.0T met 180 pk, een 2.4 met 140 of 170 pk, een 2.4T en 2.5T met respectievelijk 200 en 210 pk, een T5 met 250 of 260 pk en een 2.5 R met 300 pk. De eerste generatie S60 was uiteraard ook verkrijgbaar met dieselmotoren. De keuze was tussen 2.4D of D5 met gedurende de jaren verschillende vermogens, variërend tussen de 126 en 185 pk. Bij de tweede generatie kwam er meer keuze, vijf benzinevarianten en vier dieselvarianten. De benzinevarianten zijn de T2, T3, T4, T5 en T6 met vermogens uiteenlopend van 122 tot 306 pk. Voor de dieselvarianten is er keuze uit de D2, D3, D4 en D5. Hierbij loopt het vermogen uiteen van 120 tot 225 pk.

Gebruikte Volvo S60 bij Van Roosmalen

Bij Volvo dealer Van Roosmalen altijd meerdere gebruikte exemplaren op voorraad. Bekijk hier onze voorraad Volvo S60 occasions. Heeft u vragen? Schroom niet en neem contact op met een van onze vestigingen. Bij Van Roosmalen staan uw wensen en behoeften centraal. Graag bieden wij u daarom graag een persoonlijk pakket met betrekking tot uw mobiliteitsbehoeften. Wij zien u graag terug bij één van onze vestigingen.