• Officieel Volvo dealer sinds 1967
  • Een écht familiebedrijf
  • Maatschappelijk betrokken
  • Erkend duurzaam
  • Garantie op ieder product en dienst

Volvo S80 Occasions met garantie.

De Volvo S80 is een grote sedan in de hogere middenklasse. De auto werd van 1998 tot 2016 gebouwd en telt twee generaties. De eerste generatie werd van 1998 tot 2006 gebouwd als opvolger van de oude S90. Standaard had hij voorwielaandrijving, maar was ook leverbaar met vierwielaandrijving. In 2006 werd de tweede generatie op de markt gebracht. Deze generatie werd een stuk groter en was in lijn met de V70. Opvallend is dat de tweede generatie maar liefst drie keer een facelift kreeg. In 2009 werden nieuwe motoren uitgebracht, in 2011 werden het interieur en de dieselmotoren herzien en in 2013 waarbij de front, buitenspiegels en knipperlichten werden geüpdatet.

Een greep uit onze Volvo S80 occasions

Volvo S80 2.5 T Momentum AutomaatDen Bosch

Volvo S80

8.950,- Benzine | 2008 | 202.514 KM | Automaat

2.5 T Momentum Automaat

Bekijken

Veiligheid blijft speerpunt bij de S80

Zoals we van Volvo zijn gewend is ook de S80 uitgerust met verschillende veiligheidssystemen. Zo had de eerste generatie onder andere Whiplash Protection System, kop-schouder airbags en een ventilatiesysteem met een actief koolstoffilter. Bij de tweede generatie S80 waren daaraan toegevoegd onder andere het automatisch noodoproepsysteem Volvo On Call, Blind Spot Information System BLIS en adaptive cruise control.

Model uitvoeringen van de S80 occasions

Als luxe sedan is de S80 veelal voorzien van krachtige motoren. De eerste generatie was verkrijgbaar in verschillende benzine en diesel varianten. De benzinemotoren waren verkrijgbaar in vijf- en zescilinders. De basismotor was de 2.4 met 140 pk. Het vermogen liep al snel op naar 200 en zelfs 272 pk bij de uitgebreidere varianten. Bij de dieselvarianten was de keuze minder groot. Er waren altijd maximaal twee keuzes beschikbaar, deze varieerde tussen een 2.5 D, 2.4 D en 2.4 D5 met vermogens uiteenlopend van 130 tot 163 pk. De tweede generatie kent veel verschillende motorvarianten. Dit komt omdat de auto lang is gebouwd en drie faceliften heeft gehad. Volvo stak bij de introductie hoog in en maakte de auto zelfs verkrijgbaar met een 315 pk sterke V8. Bij zijn introductie was de S80 in de benzine variant niet verkrijgbaar met minder dan 200 pk. De 145 pk motoren kwamen pas een jaar later op de markt. Voor de diesel varianten werd een 2.4 D met 163 pk als basis gehanteerd. Gedurende de jaren waarin het model werd gebouwd is Volvo afgestapt van de vijf-, zes- en achtcilinders en is enkel nog viercilinders gaan leveren.

Wilt u een tweedehands Volvo S80 kopen?

Dan kiest u voor een grote sedan in de hogere middenklasse. Omdat er twee generaties zijn uitgebracht en er meerdere facelifts zijn geweest, kunnen de occasions onderling sterk verschillen. Op basis van bouwjaar kunt u vergelijken op inhoud, veiligheidssystemen, aantal cilinders en vermogen. Zo vindt u altijd een S80 occasion die aansluit bij uw wensen.

Volvo S80 tuning

Wilt u nog meer uit uw S80 halen? Dan is chiptuning een goede optie. Bij Van Roosmalen kunt u tot 50 pk meer uw uit S80 halen met Polestar Tuning. Meer informatie

Gebruikte Volvo S80 bij Van Roosmalen

Bij Volvo dealer Van Roosmalen altijd meerdere gebruikte exemplaren op voorraad. Bekijk hier onze voorraad Volvo S80 occasions. Heeft u vragen? Neem contact op met een van onze vestigingen. Bij Van Roosmalen staan uw wensen en behoeften centraal. Graag bieden wij u daarom graag een persoonlijk pakket met betrekking tot uw mobiliteitsbehoeften. Bovendien krijgt u bij ons altijd garantie en de auto een aflever- en poetsbeurt. Wij zien u graag terug bij één van onze vestigingen.

Logo BovagLogo RDWLogo NAPLogo WLVOLogo erkend duurzaam