CORONA UPDATE: Wij staan voor u klaar zoals u van ons gewend bent. Bekijk hier onze maatregelen (video).

Van Roosmalen. Dan kom je thuis.

CORONA UPDATE: Wij staan voor u klaar zoals u van ons gewend bent. Bekijk hier onze maatregelen (video).


Waarschuwingslampjes

Wat te doen zodra er een brandt?

Het kan gebeuren dat er een waarschuwingslampje gaat branden op het dashboard van uw Volvo. Er zijn tal van waarschuwingslampjes met allerlei verschillende functies. Sommige lampjes vereisen direct actie. Omdat niet altijd even duidelijk is wat u precies moet doen zodra er een lampje brandt hebben wij het voor u op een rijtje gezet.


U moet stoppen zodra de volgende lampjes branden:

Het oliepeil is te laag. Doorrijden kan ernstige schade aan de motor opleveren. Stop direct, peil uw olie en vul indien mogelijk bij. Bent u niet in de mogelijkheid om uw olie bij te vullen of blijft het lampje na bijvullen branden? Raadpleeg het instructieboekje van uw Volvo en bel Volvo Assistance.

Bij het branden van dit lampje kunnen er verschillende problemen zijn opgetreden. Vaak liggen deze problemen bij de motor, de elektronica die de brandstofinspuiting/ontsteking regelt of de uitlaatgasreiniging. Stop om te voorkomen dat de problemen vergroten, raadpleeg het instructieboekje en bel Volvo Assistance.

Uw bandenspanning is laag. Stop om te controleren dat u geen lekke band heeft. Als dit niet het geval is kunt u doorrijden naar het tankstation waar u uw banden weer op spanning kunt brengen.

Er is iets mis met het koelsysteem. De motor kan oververhit raken en dat kan ernstige schade veroorzaken. Stop op een veilig plek, raadpleeg het instructieboekje van uw Volvo en bel Volvo Assistance.

Er is een probleem met uw remsysteem. Stop de auto op een veilige plek en bel Volvo Assistence, doorrijden kan gevaarlijk zijn. Let op: dit lampje kan voor andere automerken een andere betekenis hebben. Raadpleeg daarom altijd uw instructieboekje.

Uw accu wordt niet meer bijgeladen en zal snel leeg raken. Stop op een veilig plek, raadpleeg het instructieboekje van uw Volvo en bel Volvo Assistance.


U kunt doorrijden zodra de volgende lampjes branden:


Uw tank is bijna leeg. Rijd naar een tankstation en tank de auto bij. Het lampje gaat vanzelf weer uit.

Er is een storing in de airbag. Dit betekent dat deze mogelijk niet werkt bij een aanrijding. Raadpleeg uw instructieboekje en plan een afspraak bij de werkplaats.

Uw ruitenwisservloeistof is bijna op. Het lampje gaat vanzelf uit zodra u deze heeft bijgevuld.

Uw ABS werkt niet zoals het hoort. Het ABS systeem zorgt ervoor dat uw wielen niet blokkeren zodra u hard remt. Rem dus voorzichtig. Raadpleeg uw instructieboekje en plan een afspraak bij de werkplaats.


Twijfel?

Raadpleeg bij twijfel uw instructieboekje of bel Volvo Assistance of een van onze vestigingen. Een waarschuwingslampje moet immers altijd serieus genomen worden.