CORONA UPDATE: Wij staan voor u klaar zoals u van ons gewend bent. Bekijk hier onze maatregelen (video).

Van Roosmalen. Dan kom je thuis.

CORONA UPDATE: Wij staan voor u klaar zoals u van ons gewend bent. Bekijk hier onze maatregelen (video).

Volvo investeert extra in en autonoom rijden en start het Drive Me experiment

De komende jaren investeert Volvo extra in de ontwikkeling van veiligheidstechnologie, autonoom rijden en elektrische auto's. Volvo werkt daarvoor nu samen met het Zweeds-Amerikaanse bedrijf Autoliv en trekt 400 extra technici aan in Zweden. Vandaag begint het Drive Me experiment met een volledig zelf rijdende XC90.

9 september 2016

Snelle ontwikkeling van autonoom rijden

Onlangs kondigde Volvo al de samenwerking aan met Autoliv, specialist in veiligheidsgordels, airbags en bijvoorbeeld radarsystemen. De samenwerking krijgt de vorm van een nieuwe onderneming in Gothenburg. De initiŽle hoeveelheid medewerkers van het bedrijf van 200 personen, wordt snel uitgebreid met nog eens 400 technici in Zweden. Ook is Volvo een samenwerkingsverband gestart met de taxi-app Uber om vanaf 2019 software in te kunnen zetten die bestuurders van auto's assisteert. Het doel is om in 2021 al volledig zelfrijdende auto's op de markt te kunnen brengen.

Op vrijdag 9 september heeft Volvo Cars het officiŽle startsein gegeven voor Drive Me, het meest ambitieuze en vooruitstrevende experiment op het gebied van autonoom rijden.

Volvo Drive Me experiment van start gegaan

Op vrijdag 9 september is het al lang geleden door Volvo Cars aangekondigde Drive Me experiment gestart. Dit is het meest ambitieuze en vooruitstrevende experiment op het gebied van autonoom rijden. De eerste zelfrijdende Volvo is nu klaar en wordt nu ingezet voor het experiment. Het gaat om een zelf-rijdende Volvo XC90 SUV. Deze auto biedt de mogelijkheid om zonder inzet van handen en voeten van de bestuurder de auto geheel zelf te laten rijden in speciale autonome zones rond Gothenburg die worden aangestuurd door wat Volvo het Autonomous Driving Brain noemt..