Van Roosmalen. Dan kom je thuis.

Van Roosmalen wederom Erkend Duurzaam gecertificeerd 

De gehele Van Roosmalen Groep is reeds enkele jaren officieel een Erkend Duurzaam autobedrijf. Onlangs is de gehele groep opnieuw beoordeeld en hebben alle vestigingen een nieuw certificaat behaald waarmee voldaan wordt aan de huidige richtlijnen. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door IvDM en is het bewijs dat Van Roosmalen in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf? Op die vraag heeft Van Roosmalen een helder antwoord. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We hebben groene stroom en gaan zuinig om met energie.”

Ook als werkgever heeft Van Roosmalen zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt Van Roosmalen zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van diverse sportclubs en goede doelen.

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showroom van Van Roosmalen staan dan ook alle schone en zuinige modellen van Volvo. “Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik met elektrische aandrijving in het bijzonder. Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Daarbij denken we overigens verder dan de auto’s die we nu verkopen; ook in onze werkplaats wordt op een duurzame manier gewerkt. Zo zijn we nu Volvo Personal Service aan het uitrollen.”

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branchebrede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit).