CORONA UPDATE: Wij staan voor u klaar zoals u van ons gewend bent. Bekijk hier onze maatregelen (video).

Van Roosmalen. Dan kom je thuis.

CORONA UPDATE: Wij staan voor u klaar zoals u van ons gewend bent. Bekijk hier onze maatregelen (video).

De eerste ervaring met de nieuwe XC90 

Enkele weken nadat wij de eerste XC90’s aan onze klanten hebben mogen leveren gaan we bij David Visser op bezoek om te vragen hoe nu de eerste ervaringen zijn. Hij is al jarenlang trouwe klant bij de Van Roosmalen vestiging in Waalwijk en heeft voor de XC90 dan ook al vele andere modellen van Volvo gereden.

27 augustus 2015

Het is nu een compleet andere auto

Visser is één van de eerste klanten welke de XC90 in ontvangst heeft mogen nemen. "We hebben zitten wachten als een kind op zijn lolly, wanneer de auto eindelijk kwam" geeft Visser aan. "Toen hij er eenmaal was, geweldig. Ik kreeg een foto doorgestuurd van de verkoopadviseur waar de auto bovenop een vrachtwagen stond en toen wilde ik hem natuurlijk zo snel mogelijk hebben." Met “we” doelt Visser op zichzelf en zijn 2 zonen, welke ook zijn aangeschoven tijdens het gesprek.

"De volgende dag zijn we de XC90 op gaan halen en hij rijdt echt geweldig. Ik heb hiervoor een XC90 D5 gehad en het is nu een compleet andere auto. Hoe hij rijdt, hoe hij op de weg ligt, hoe hij accelereert, het interieur, het uiterlijk design, alles is anders.”
De XC90, dat is écht rijden

"Ik rijd al enige tijd Volvo. Ik heb een V70 gehad, een V50, C70" "en een XC70 en XC90" vullen de jonge zonen van Visser aan. "Bij elk nieuwer model merk ik een verbetering in het rijgedrag. Ik vond het al een enorm verschil met de V60, maar de XC90, dat is écht rijden." Hiermee doelt Visser op zijn Volvo V60 Plug-in hybrid, waar hij sinds 2013 in rijdt.

De Off-road prestaties van de XC90 heeft Visser nog niet getest. “Wel heb ik vorige week voor het eerst de caravan getrokken met de XC90. Dat ging prima, je merkte niet eens dat er een caravan achter de auto hing. Verder gebruik ik hem vooral zakelijk."
We zijn met 3 mannen naar Genève geweest om de auto te bekijken

Op de vraag of Visser de auto al eens gezien had antwoorden zijn 2 zonen volmondig "Ja, we zijn naar de autoshow in Genève geweest om hem te bekijken." Het wordt snel duidelijk dat er niet 1 maar 3 Volvo liefhebbers aan tafel zitten. Het was dan ook een “mannen uitje” met Visser en zijn 2 zonen naar de autoshow in Genève. "Later ben ik nog met mijn vrouw naar de preview-avond bij Volvo Nederland geweest, omdat zij de auto natuurlijk ook heel graag wilde zien", voegt Visser hier nog aan toe.

De luchtvering en stille motor waren verrassend

Ondanks grondig onderzoek voorafgaand aan de aflevering, was de XC90 toch verrassend. "We hadden uiteraard van te voren uitgezocht wat hij allemaal kon. De luchtvering is wel bijzonder. Ik had nog nooit een auto met luchtvering gehad dus ik wist niet goed wat ik ervan moest verwachten, maar ik ben blij dat ik ervoor gekozen heb. Hierdoor ligt de auto echt als een blok op de weg en blijft hij in de bochten ook tegen de weg aandrukken."

Visser vraagt aan zijn zoontjes: "Wat vinden jullie van de auto?" "Leuk," zeggen ze in koor. "Dat je de motor niet hoort, je hoort alleen maar de weg," merkt de jongste zoon nog op als pluspunt. "Het was inderdaad wel een aangename ervaring, het tegengeluid voor de motor dat ervoor zorgt dat je de motor in de auto niet hoort," beaamt Visser.