Van Roosmalen. Dan kom je thuis.

Volvo DRIVE-E

Volvo innovaties voor duurzaamheid in mobiliteit

U kiest Volvo om comfortabel en veilig in te rijden, met het design en de power die bij u past. Tegelijkertijd vindt u net als Volvo het milieu belangrijk. Dus let u wel degelijk op emissies en brandstof verbruik. Met de nieuwe Drive-E motoren van Volvo is dat nog gemakkelijker. 

DRIVE-E is al jaren de filosofie van Volvo die alles te maken met de drive van Volvo om auto's steeds milieuvriendelijker te maken. En de ontwikkelingen blijven doorgaan om te zorgen voor een nog lager brandstofverbruik en lagere CO2 uitstoot. Met de hybride uitvoeringen kunt u zowel op elektriciteit als op benzine rijden. Voor Volvo staat de E voor Empowering en het zelf dragen van verantwoordelijkheid voor een planeet-vriendelijke mobiliteit.

Plug-in Hybrids: minder en andere brandstoffen

Hybride Volvo's en compleet elektrische aangedreven auto's. Die gaat Volvo steeds meer ontwikkelen. Zo zijn er al de V60 Twin Engine en de XC90 Twin Engine beiden met Plug-in Hybrid technologie. Met drie standen om afhankelijk van de rij-situatie het optimale uit uw Volvo te halen:
  • Power. Krachtig en sportief rijden, met toch nog maar minimale emissies.
  • Pure/Eco. Op weg naar het werk, volledig elektrisch en dus schoon rijden in de stad.
  • Hybrid. Optimale combinatie van het gebruik van de elektromotor en de benzinemotor.

Minder = meer. Kleinere, maar super-krachtige motoren

Zweden zijn innovatief. Volvo introduceert daarom nieuwe Drive-E motoren, de Drive E Powertrains. De lichtgewicht Drive-E aandrijflijn zorgt voor extra efficiŽntie. Door de slimme, innovatieve en state-of-the-art motortechnologie, produceren de 2.0 liter viercilinder motoren net zoveel vermogen als aanzienlijk grotere motoren. En dat met een laag brandstofverbruik en een lage CO2-uitstoot.

Daarnaast wordt ook gekeken naar de brandstoffen waarop de auto's kunnen rijden. De Volvo FlexiFuel modellen rijden ook op E85. Dat is een combinatie van Bio-ethanol (85%) en benzine (15%).

Extra efficiŽnte dieselmotoren: minder bijtelling!

Volvo blijft doorgaan met het ontwikkelen van nieuwe, extra efficiŽnte dieselmotoren die minder CO2 uitstoten en minder brandstof verbruiken. Dat levert de Volvo rijder niet alleen direct voordeel op, maar ook indirect door een lagere bijtelling.

Meer informatie over Volvo DRIVE-E?

Bij de van Roosmalen Groep hebben we alle informatie over deze hybride en energiezuinige Volvo's! - Een bewuste en groene keuze!