Van Roosmalen. Dan kom je thuis.

De nieuwe Volvo S60

“De nieuwe Volvo S60 is een van de spannendste Volvo’s die we ooit gebouwd hebben”, zegt HŚkan Samuelsson, President en CEO van Volvo Cars. “Het is een pure rijdersauto waarmee we een heel sterk aanbod hebben op de sedanmarkt. En dit biedt ons nog meer mogelijkheden om te groeien.” De Volvo S60 is de eerste Volvo die niet met een dieselmotor leverbaar is. Dit onderstreept Volvo’s toewijding aan elektrificatie en een toekomst die verder gaat dan de traditionele verbrandingsmotor. 

Prijslijst bekijken

Vrijblijvende proefrit plannen

Geeft rijden een nieuwe definitie

De nieuwe Volvo S60 is leverbaar met de keuze uit twee plug-in hybride aandrijflijnen: de T6 Twin Engine AWD met 250 kW/340 pk en de T8 Twin Engine Polestar Engineered met 298 kW/405 pk. Verder is de sportsedan ook leverbaar met de T5 benzinemotor. De Volvo S60 T8 Twin Engine heeft tevens een vermogensupgrade onder de naam Polestar Engineered. Het performancepakket is ontwikkeld door Polestar, onderdeel van de Volvo Car Group en gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van geŽlektrificeerde performance auto’s. Het betreft een upgrade van de velgen, banden, remmen, ophanging en motormanagement.

“Het actieve chassis en de verschillende rijstanden van de S60 bieden optimale controle en prestaties die bij een echte rijdersauto horen”, vertelt Henrik Green, Senior Vice President Research and Development bij Volvo Cars. “De S60 introduceert in zijn klasse bovendien de veelgeprezen technologie van de Volvo 90-serie en 60-serie. Hiermee is het een van de beste sportsedans op de markt.”

De nieuwe Volvo S60 deelt zijn voertuigplatform (het modulaire Scalable Product Architecture-platform, SPA), veiligheidstechnologieŽn en infotainment met de eerder dit jaar geÔntroduceerde mid-sized estate Volvo V60, evenals met de top of the line 90-serie en bekroonde XC60. De veiligheidsbeoordelingen van deze modellen zijn toonaangevend op de markt. Hierdoor behoort ook de S60 tot de veiligste auto’s op de weg.

Het actieve veiligheidssysteem City Safety met Autobrake-technologie assisteert de bestuurder om mogelijke aanrijdingen te voorkomen en is het enige systeem op de markt dat zowel voetgangers als fietsers en grote dieren detecteert. De automatische remfunctie van City Safety werkt ook in het geval van tegemoetkomend verkeer, een primeur in de klasse van de Volvo S60.

De optionele semiautonome rijstand Pilot Assist – die de bestuurder tot 130 km/uur assisteert bij het sturen, accelereren en remmen – is geŁpgraded en functioneert nog beter in bochten. De Volvo S60 is verder uitgerust met Run-off Mitigation, Oncoming Lane Mitigation en andere stuurassistentiesystemen. Het optionele Cross Traffic Alert met automatische remfunctie verhoogt andermaal de veiligheid van zowel inzittenden als personen buiten de auto.

Het Sensus Connect infotainmentsysteem is compatibel met Apple CarPlay, Android Auto en 4G en zorgt ervoor dat de bestuurder altijd verbonden is. Het intuÔtief te bedienen touchscreen combineert navigatie met connected services, in-car entertainment apps en verschillende autofuncties.

Stel uw Volvo S60 samen


Ervaar de Volvo S60

Bent u nieuwsgierig naar de Volvo S60? Maak vrijblijvend een proefrit.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 We gebruiken uw gegevens alleen voor de opvolging van uw vraag of verzoek. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid. Na versturen ontvangt u een bevestigingsmail.

Vertel mij meer over de Volvo S60

Wilt u meer weten, een offerte aanvragen of heeft u specifieke wensen? Onze verkoopadviseurs staan voor u klaar en nemen graag met u de mogelijkheden door, natuurlijk onder het genot van een kop koffie.

Stel een vraag

Offerte aanvragen


S60 specificaties en uitvoeringen

S60 Uitvoeringen

S60 Specificaties

S60 Veelgestelde vragen


Volvo S60 Occasion

Bekijk nu ons aanbod Volvo S60 occasions (alle generaties). Selecteer eventueel uw vestiging.

Alle S60 occasions bekijken


Of bekijk het aanbod per vestiging:
Volvo S60 Tilburg
Volvo S60 Best
Volvo S60 Den Bosch
Volvo S60 Helmond
Volvo S60 Hapert


Gebruikte S60 zoeken

Meer occasions zoeken